söndag 10 augusti 2014

En helg går allt för fort

Jobbade fram till lunch på fredagen, packade bilen, hämtade den nyservade gräsklipparen, fikade hos mor & far och åkte iväg. Runt fem tiden kom vi till stugan.
Vi fick ett ganska abrupt mottagande. Den ena pressningen hade blåst av taket och en del av råspånten var synlig och helt oskyddad. Men det var inte det värsta. Inne i stugan hittade vi en stor fuktros på väggen. Väggskivan var väldigt blöt så vi rev ner den på studs. väl den kom bort så visade det sig inte vara allt för dåligt. Timmerstommen var fuktig men ju längre tid som det fick lufta ju torrare blev den.
Det konstiga var att taket var relativt torrt. Hur och vilken väg vattnet kommit in vet vi inte. Men förmodligen från taket. Vi fick iaf se hur stugan var tapetserad för länge sedan. Två äldre tapeter hittades som satt direkt på timmerstommen.
Lördagen bjöd på strålande sol och råspånten var helt torr så Patrik kunde spika dit dom sista pappremsorna uppe på nocken. Kändes skönt att få ett tak som står emot väder och vind. Nästa projekt blir att köpa läkt och vindskivor, måla och få upp dom och lägga plåt förstås.Klippa gräset han vi också med att göra och denna gång så fungerade vår gräsklippare helt klockrent (peppar peppar ta i trä). Det är bara en del bakom lekstugan som jag vill klippa men det måste jag tromma/rötja ner med röjsåg först innan det går att klippa med gräsklipparen. Fint blev det i alla fall


Patrik hittade även en väldigt stor spindel, som vi vid lite vidare efterforskning fick vetskap om att det är en korsspindel. Blä och fy. Den är giftig men vi hittade information om att den är inte giftigare än en mygga och har ingen avsikt att skada människor. Men ändå rätt otrevlig. 
Det var bra mycket trevligare att fika på äppelpaj och vaniljsås
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar