lördag 20 juli 2019

Bygget fortsätter

Vi åkte tillbaka till stugan efter en veckas semester på hemmafronten. Vi blev lite extra glada då vi såg att vildkaninen, som nu mer går under namnaet Pelle, var kvar på tomten. Ser ni honom?  Han är verkligen duktig på att smälta in i miljön. Om dagaran ligger han mest stilla och sover, det är på kväll och morgon man ser honom hoppa omkring lite.


Eftersom jag inte kan hjälpa till uppe på taket så började jag ett eget lite projekt. Bygga växstsöd.



Tycker min spalje passade bra in till huset. Så fler av denna modell ska byggas. 


Kossorna går och betar runt om oss som vanligt. 


Gräsmattan klipptes. Tar runt 3 timmar (om inte mer) att klippa den. Så man får en rejäl promenad.


Patrik spikade klart med råsponten på taket och fick dit all papp uppe på det. Så nu är stugan vädertålig. Jag målade.


Det kommer bli fint då det kommer upp lite vitt på stugan. Alla knutar och vindskivor, foder osv ska vara vita. Marken utanför stugan ser ut som, jag vet inte vad. Men det ska bli en fin utaplats och trallgolv utanför stugan. Marken på denna sida av tomten är "fulsidan" Den är hålig, gropig och stenig så den är i prinsip obrukvar till att göra något på den mer än täcka över med trallgolv eller fylla ut med oändliga kubik matjord. 

Då dom kommer och tar ner dom gammla stora träden på gåden så kommer vi få sol hela dagen. Nu är det flera timmar om dagen som stugan ligger i skugga. Vilet i sin tur leder till att mygg och knott kommer tidigt. Vi har fått besked om att träden ska tas ner under sommaren, Så vi hoppas och väntar. Vi räknade ut att några av träden är över 20 m höga. Ska vli kul att få en annan utsikt att titta på. Kanske vi kommer se sjön. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar