onsdag 6 april 2016

Påsken 2016

Skärtorsdagen blev den dag som vi "öppnade" stugan för säsongen i år. Skärtorsdagen är enligt folktron den dag då häxorna begav sig till Blåkulla för att fira häxsabbat med djävulen. Detta förorsakade allehanda försiktighetsåtgärder i form av gömda kvastar och spisrakor, stängda skorstensspjäll för att försvåra häxornas förehavande. Vi öppnade upp vårt skorstensspjäll på vid gavel och tände en värmande eld i öppna spisen. 
Inga möss hade kommit in under vintern, skönt. och jag hittade bara några få muslortar under diskbänken. Mössen verkar ha hållit sig borta från stugan i år.

Under fredag, lördag, söndag och måndag så kapade Patrik ner några tänd. Vi har många träd som står allt för nära huset och skulle lätt kunna göra stor skada om dom fick för sig att ramla ner på maken. Så bort med dom.
Nu är det stort och öppet även bakom stugan. Det känns jätte stort där bakom nu och då tog vi inte ner så många träd där bakom.
Vi eldade upp några riskhögar, pratade med korna, fick på vattnet i stugan, var till Lidgården och shoppade, fick besök av en liten påskgubbe, spelade UNO, var till kyrkogården och planterade påsklilja, hälsade på Patriks föräldrar och syster.
En skön långhelg + några extra dagar. Vi åkte inte hem förrän på tisdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar