söndag 12 maj 2019

Minigrävare

Hoppsan, det är är ett helt år sedan bloggen uppdaterades senast. vi har dock varit här sedan dess och byggt, förberett och fixat.

Vi är nu klara utvädigt med stugan och behöver börja med att fixa det invändiga. Det är inte lite som sak göras, golvet behöver rivas upp och läggas in nytt från grunden, nytt kök, bättre isiolering osv.
Problemet är bara att vi kan inte bo inne i stugan då vi gör detta. Vi skulle möjligen kunna använda loftet uppe, men då vi inte kommer ha kvar trappen uppstår det genase en del problem att komma upp och ner. Vi kan gå på stege, men för hunden blir det svårare.  Det kommer garanterat bli en rätt ohälsosam miljö att bo i av allt damm, spån och gammalt bröte. Så vi har därför bestämt att vi bygger en enklare stuga på gården som vi bor i under renoveringen inne. 
Vi köpte byggsatsen förra året. Planen var att bygga den då, men det hans inte med. i år är planen att den ska komma upp. 

Det är ett helt projekt att bara hitta en bit mark på tomten som lämpar sig för att sätta upp en stuga, som inte lutar allt för mycket och där vi undviker dom största stenarna. 

Vi hyrde en minugrävare tidigare i våras för att kunna gämna till marken och flytta stenar.



Det var inte helt lätt att se på hur den tippade fram och tilbaka med Patrik i hytten. Fy tusan, Men jag vet inte vem som hade det värst... Bygdegården hade en egen variant av skylift som såg ännu mer riskabel ut.  Det finns många bra lösningar  för att måla vidskivor. 


Vi passade även på att gräva ur marken för kommande uteplats efter kortisdan av "stor stugan". Med tanke på hur mycket med sten och rötter det var som kom fram, så hade det tagit oss en hel sommar att gräva lika mycket förhand. Nu ska det bara dit ett tralldäck och att träden som skymmer solen kapas ner. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar