söndag 30 mars 2014

Vårstädning

I fredags efter jobbet packade vi bilen och åkte till stugan. Det var runt 7 grader varmt inne i stugan, då vi kom, att börja elda var av största prio.  Elda, packa ur bilen, laga kvällsmat och bädda upp sängarna. Sedan var det dags att sova, 19 grader varmt i stugan.
Lördagsmorgonen vakande vi tidigt,ömma i kroppen, av allt för hårda och ovana sängar. Mysfrukost och njöt av en underbar morgon. Vilket väder.  Vi åkte till BoList i Hagfors, för att kolla in deras utbud av byggvaror. Fick pris på takplåt, reglar, byggskivor mm.  Att byta tak på stugan är det första projektet vi ska ge oss i akt med.

Hem till stugan, kaffe och börja dagens jobb. Kratta gården. Ett jobb som visades sig ta både kraft och tid. Patrik han även med att klyva upp en del ved, innan det blev dags för kvällsdusch alla "Stugan i hagen" style. Dvs. hälla över sig halva hinken med vatten, tvåla in kroppen och hälla resten av vattnet på kroppen, naken ute på gräsmattan. Grymt uppskattat då vi saknar både varmvatten och dusch i stugan. Men detta har sin charm det med.

Idag söndag krattade vi det sista på gården och torkade alla hyllor och skåp i köket, innan vi åkte hem till Dalarna igen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar