fredag 11 april 2014

En vecka kvar

Snart får vi åka till stugan igen. Vår påsk och långledighet är vigd till att spendera där. Det är mest jobb som väntar, men ändå så längtar man dit hela tiden.
Vår plan är att försöka komma iväg hemifrån redan vid torsdag lunch, så vi hinner köpa virke och plankor i Hagfors före kl. 18:00.

Förhoppningsvis så får vi med oss vår tonåring, men det är inte helt säkert. Men det skulle helt klart vara bra att ha honom med, få lite bär hjälp med alla plankor och brädor som vi behöver. Eftersom stugan ligger i en sluttning, är det inte helt smärtfritt som man bär upp saker till den. Man får se det som bra benträning, men även en del flås.

Vår plan med alla plankorna är att vi ska bygga en byggställning runt huset. Om vi hinner få den klar nu under denna helg, så är det "bara" att börja med takprojektet nästa gång vi får möjlighet att komma dit.
Vi vet idag inte riktigt i vilket skick taket på huset är. Men det vi vet är att vi måste byta plåt på hela taket. Det kan även bli så att vi får spika ny råspånt, lägga takpapp och spika läkt. Vi får kolla lite mer grundligt på taket under påsken.

Om grabbarna gör detta, så kan jag städa inne. Denna gång ska jag inte glömma laddningssladden till min Kärcher fönstertvätt. Sist hade jag med den, men oladdad. Smart! Helt obrukbar. Fast å andra sidan så fanns det ingen tid till att putsa fönster heller. Kanske hinns det med denna gång, eller nästa.


 Påskliljor som snittblomma. Foto: Anna Skoog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar