fredag 20 juni 2014

Sista förberedelserna

Vi spenderade helgen före midsommar i sommarstugan. Denna gång för att göra klart de sista förberedelserna inför semestern då vi ska byta tak. Dessutom misstänkte vi att det skulle vara lite gräsklippning på schemat eftersom vi inte kunde klippa förra gången vi var i stugan. Gissa om det hade växt, det var en halvmeter högt!
Man fick börja med att köra trimmern så gott det gick och sedan köra gräsklipparen. Men det gick inget vidare den här gången heller, gräsklipparen pajade efter bara tio minuter. Vi börjar bli riktigt sugna på att skaffa en helt ny klippare, för såhär kan vi inte ha det. Sussi hittade en gammal handjagare som hon sprang runt med. Den var kanske i slöaste laget men det blev klart bättre än att bara trimma.
Med lite tur kanske vi kan klippa hela tomten nästa gång men vi vågar inte ta något för givet.

Det gick betydligt bättre att göra klart byggställningen på framsidan. Vi åkte till en annan bygghandel än sist, mest för att se vad de hade för grejor. Vi köpte lite virke och tittade på tak. Sedan for vi hem och satte igång med byggandet. Den här ställningen var klart mindre så det gick ganska snabbt. Så nu är det klart att börja projektet.

En tur till Lidgården blev det också, den lokala inredningsbutiken. Det finns massor av fina saker där men man kan inte köpa allt tyvärr. Den här gången blev det en kläd/kapphängare och en riktigt cool tavla.

På kvällen tog vi en löptur på de fina lederna som finns där. Det var en fin kväll och skönt att vara ute i skog och mark.

Naturligtvis passade vi på att njuta av stillheten och lugnet där också. Tjurarna kom och hälsade på oss, jag tror bestämt att några av dom kände igen oss från tidigare. Vi börjar i alla fall känna igen några av dom. Kanske är dags att vi ger dom namn, nu när vi är kompisar.

En höjdpunkt av vistelsen var annars att vi fått en egen soptunna! Tyvärr förevigade vi inte första påsen som slängdes, men det var högtidligt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar