måndag 29 september 2014

Snabbvisit

Vi har båda legat däckade med förkylning, feber, hosta, halsont osv hela veckan. På fredagen så kände vi att krafterna inte fanns där för att åka och bo i stugan i helgen. Samtidigt så behöver vi vara där alla våra lediga dagar för att få klart taket, innan snö och vintern kommer.
Vi bestämde oss för att iallafall åka dit över dagen, och köra hem plåt till taket. Runt tolvtiden kom vi till BoList i Hagfors. Fick hjälp av en kille där för att köra fram och lasta takplåten på bilsläpet. Dom är alltid hjälpsamma och trevliga där.
Fortsatte vidare mot stugan. Stannade och köpte med oss lunch och fika hos Konsum i Sunnemo. Väl framme vid stugan visade termometern endast på  +10 grader inne i stugan. Burr. Det var var varmare ute. Men kaffet smakade väldigt bra.
Patrik började köra upp plåtarna 10-15 st i taget med skottkärran. Det blev några vändor upp för backen, innan alla 100 plåtar var uppe vid stugan. Men nu har vi plåt och det känns väldigt bra. Nästa gång vi kommer behöver vi köpa med oss alla "små pryttlar" så som nockplåt osv
Vi han även med att grundmåla klart alla vindskivor. Medans Patrik målade klyvde jag lite ved med vedklyven. Det gick väldigt smidigt och det var riktigt skönt att sitta där i solen och trycka på en knapp så vedträn klyvdes. Vi har typ oändligt med ved vid stugan, och mer kommer det bli så det finns många fler träd att ta ner på tomten. Så denna ved lassade vi på bilsläpet och tog med oss hem för att elda i kaminen.
En bra lördag. Vi han med en del nyttiga saker trotts att vi båda hostar och snorar en hel del. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar