söndag 15 mars 2015

2015 års första besök

Fredag den 13, av alla dagar, åkte vi till stugan för första gången i år. Vi kom på det på eftermiddagen, då vi satt på jobbet, att det hade vart skönt att komma iväg lite. Spontana som vi är så slutade vi lite tidigare, packade bilen och åkte iväg mot stugan. 
Vi riktade in oss på att hinna till Hagfors före klockan 19:00, för då stänger Thai take away kiosken. 18:45 var vi där och fick två stora lådor med 5 rätter med oss till stugan. Lyx!

Väl i stugan var det kallt. +4 grader inne och självklart hade vi inte tagit in någon ved och fyllt på inne, sist vi var där.
Så efter att vi packat in alla packning, hämta ved, på med alla element och byggfläkten, så kunde vi sätta oss ner och äta och njuta av att vara i stugan igen.

I all hast då vi åkte hemifrån,  så tänkte vi aldrig så långt som att vattnet faktiskt inte är på och att det kanske inte går att få på. Vi köpte mineralvatten på mataffären så vi klarade oss under fredagen. Men vi glömde hunden. Rocky var  inte alls lika förtjust i kolsyrat mineralvatten. Stackars krake.

Lördagens projekt var att fixa vatten.
Patrik var ner i brunnen, men det kom inget. Efter att pratat med grannan så fick vi veta att dom fortfarande inte vet vart vattenläckan, som uppstod i höstas, är och vårt vatten är tillsvidare avstängt. Läckan är på ledningen som bla går upp till vårt hus.
Det kan även vart så att vår ledning från brunnen till stugan fortfarande är fryst. Vi får vänta och se då det blir lite varmare ute och i backen vad som händer.

Vi åkte iaf till BoList och köpte en stor vattendunk, med tappkran och fyllde upp den på macken. Vatten fixat!

Under lördagen så sysselsatte vi oss med att röja sly och kapa ner några träd närmast stugan. Det tog sin lilla tid och vi har många fler träd, buskar att ta ner innan vi är klara.
Vi tog äntligen ner det äckliga spökträdet (häggen) och vilken skillnad det blev på tomten. Nu är det uppkapat till ved.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar