torsdag 14 maj 2015

Kristi himmelsfärds dag

Kom till stugan igår kväll, senare än vanligt. Runt 20:30 rullade vi in. Strålande fin kväll. Packade ur bilen och insåg ganska snabbt att vi inte hade något vatten i kran. Anade att något var fel, eftersom vattnet var på både nere i byn och vid skolan. Dock så syntes tecken på att dom grävt vid badstugan och runt bäcken.
Patrik gick ner och pratade med en granne i byn och fick veta att dom äntligen hittat läckan på ledningen och att den nu var lagad.
Dom hade tydligen vridit av vattnet i vår brunn, då dom grejade med läckan och inte haft på det efter sig. Så ner i brunnen och vrida på. Så var det fixat. Så skönt att läckan är lagad, eftersom varje gång vi vridit på vattnet så har det sipprat ut vatten någonstans. Ingen har tidigare vetat vart men det har synts på byns vattenmätare. Känns riktigt skönt att den nu är funnen och lagad. Så slipper vi ha dåligt samvete att det sipprar ut onödigt med vatten någonstans vi vrider på ledningen till stugan. Så bra.

Denna helg kommer annars gå i vattnets tecken. Vi har nämligen fått en varmvattenberedare av min bror. En Nibe eminent 55L. Den är rätt så överdimensionerad för vår lilla stuga. Men min bror skulle inte ha den kvar, så vi plockade med oss den.
I skrivande stund så håller Patrik och installerar den i köket under diskbänken. Det är en del mekande  rör i olika dimensioner, kopplingar hit och dit, med men det kommer nog bli bra. imorgon kommer vi nog kunna få varmt vatten i kran. Hur lyxigt är inte det?
Ny kran är på plats. Den fick vi från min far då han tömde sin verkstad på saker. Perfekt att få bra användbara saker. Den gamla gick tyvärr inte att använda då den var endast för inkommande vatten, en ledning och ett vred.


Rocky han har som vanligt sprungit som en tok sedan vi kom hit och ligger nu i soffan och snarkar. Det är ren glädje att se honom. Han älskar verkligen att vara här. Jag han knäppa en bild i farten på honom.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar