måndag 4 maj 2015

Uppbyggnad av brokvist

Vi fick åka till stugan i vår "vanlig" bil i tordags. Inte helt fel det heller.
Förutom bättre komfort, fick vi även mer plats för packning. Bilen var proppad och på släpvagnen hade vi virke med oss. Så vi kunde starta upp med att bygga redan på fredag.
Det var ett bra drag från oss, eftersom det var 1 maj på fredag och bygghandeln stängd. Nackdelen var att vi fick bära upp allt nerifrån skolan och till stugan.


Vi rev det gamla golvet och började lägga ut trädgårdsplattor snyggt och prydligt. Upp med bärlinan på väggen, balkskor och måtta in stenar under reglarna. Det tog sin tid.

Lördagen åkte vi till Bolist och kompletterade med virke till kjolen runt golvet. Vi köpte även stolpar som ska bära upp takreglar.
Efter det åkte vi hem och byggde klart med reglar, kjolen och förberedande golvet.
Vi ska byta panelen på väggen och tyckte det var onödigt att eventuellt skada golvet då vi river ner panelen som sitter uppe nu. Därför skruvade vi inte dit golvbrädorna. Men det ska nog gå rätt fort.
Den nya brokvisten kommer bli ca 25 cm djupare och 30-40 cm bredare. Inte så många cm men det känns redan mycket större.
Trappen har vi inte bestämt hur den ska se ut än, det får bli nästa sak att klura ut.Söndag blev det inget byggt,  utan en hel del trädgårdsskötsel istället. Städade upp runt huset, fyllde igen några gropar med jord, dassdörren fick ett handtag så vi slipper dra sönder låset. Har även letat på ett gammalt oljefat som vi eldar kvistar, löv och skräp i. Perfekt!
Vi han även med att göra ett besök i Filipstad, innan vi åkte hem till Dalarna igen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar