torsdag 8 september 2016

Brokvisten är klar och gården städad

Vi har inte var i stugan på ett tag nu. Dels så har det vart en del på hemma fronten och sedan så har vi vart däckade i en aggressiv förkylning så ingen kraft har funnits till att åka hemifrån. Men i helgen var vi dit på en visit.
Klippa gräs och trimma var prio ett.
Vi blev förvånade att gräset inte växt mer sedan sist vi klippte det. Det var långt på sina håll men såg inte hemskt ut. Däremot så var det länge sedan vi trimmade sly och småbusk. Vi tog ner några lövträd i våras och från stubbarna kommer det oändligt med skott. Dom verkar vara helt omöjliga att ta kål på. Det blev en stor skillnad då allt detta kom bort. Till våren ska vi ta ner fler av dessa träd.

Vi han även spika på överliggaren och stolplocken på brokvisten, så nu är den officiellt klar och färdig. Några penseldrag med lite färg här och där, men byggnationsmässigt så är den helt klar. Det känns väldigt bra och det blev en stor skillnad mot den förra.På söndagen så spikade Patrik i hop ett ställage för brädor och virke som blivit över. Vi städade bakom bon och byggde det av material från takställningen som vi rev då taket blev klar. Det blev väldigt bra. Skönt att få bort dessa "högar" från gräsmattan. Passade även på att slänga den gamla trappen på baksidan. Den var helt genomrutten och livsfarlig. Gamla trappen som vi hade uppe vid stugan passade perfekt. Känns skönt att kunna återanvända lite saker. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar