fredag 31 mars 2017

2017 års stugliv har börjat

Under vinter blir det naturligt en paus från stugan. Men vi var faktiskt hit i januari då det var Svenska Rally i Hagfors. Årets första övernattning. Det var kallt.
Vi fick en härligt helg med strålande väder. Promenerade på en isen och fick se Grässjön i vinterskrud. Magiskt vackert var det.
Den stora björken på gården fick vi ner. Patrik är duktig med motorsågen och det var aldrig någon risk att den skulle landa fel. Den var stor, gammal och tung. Inget man vill få på huset om den skulle få för sig att ramla ikull.  i och med trädfällningen så blir det ris. Rishögen eldade vi upp en grå och halvkall dag.

Men nu är vi igång igen med årets stora projekt och vi har hunnit ganska långt. Enligt vår planering ska vi hinna med att byta fasad och fönster i år och vi ligger bra till tidsmässigt. Vi kommer kanske även hinna med lite semester i år och inte bara slita på med stugan. 

Första plankan av den gamla fasaden såg ut så här på baksidan. 
Medans Patrik rev ner den gamla fasad så målande jag ny. Det kommer bli några plankor att måla men det går ganska fort. Nytt trä är lätt att grundmåla. Vi köper hem material för en sida i taget. Vi har inget bra ställe att förvara viket på, så då är det bättre att det ligger på brädgården. 

Fasaden på baksidan är utbytt och klar. Det gick väldigt smidigt bara vi hade lagat och fått bort allt som var dåligt. Men nu är väggen klar och det firades med jordgubbar och cava. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar