lördag 27 maj 2017

Långhelg och bekymmer i en kalv

Långhelg och ledig klämdag. Skönt att ha några dagar extra i stugan. Det är så mycket man vill göra då man är i stugan med man hinner inte med allt och just nu prioriterar vi att bli klar med huset.
Den här helgen är planen att börja byta fasad på kortsidan av huset.
Vi började med att klippa gräset. Patrik körde med röjsågen och trimmade kanter och där det inte går att klippa med gräsklipparen. Jag lyckades köra på en sten efter 5 min klippning med maskinen, det lossnade lite saker och remmen till drivningen gick av. Så det vara bara att klippa utan drivning. Tomten är både stor och ojämn så det blev ett rejält träningspass att skjuta gräsklipparen framför sig i 3 timmar.

Efter det rev vi bort den gamla fasaden, gamla fönsterna, köpte nytt virke, till tippen med den gamla fasaden, målade den nya, kapade alla vinklar och spikade upp ny fasad. Vi är ett bra team att jobba ihop.  Vi investerade även i en ny såg, från Clas Ohlson AB så klart. Vi upptäckte även att det är riktigt fint att sitta ute i kvällssolen som vi har på den norra gaveln. Helt klart en plats för en soldäck i framtiden. Vem skulle inte vilja stå här och kapa fasadbrädor då man har som en tavla framför sig? Kossorna håller oss sällskap om dagarna då vi är här och jobbar.

Fast den här helgen så fick vi stora bekymmer i dom här korna. Det var nämligen en kossa som hade en pytte pytte liten kalv med sig i hagen. På kvällen så märkte vi att hon var orolig och råmade och råmade och utan kalv. Vi blev också oroliga och gick ut i hagen och letade efter kalven,men vi såg ingen. Hon höll på så hela natten mellan lördag till söndag.
På söndagen så gick jag ut igen och tittade där hon brukar stå och ropa. Då ser jag den lilla parveln ligga ihop rullad utanför hagen. Jag springer till Patrik och meddelar min upptäckt och skriker att vi måste gå till bonden och säga till nu på en gång. så vi knallar dit. Där möts vi av ett svar att " Jo, vissa kor gör så. Gömmer sina kavlar då dom bara är några dagar och den där är bara tre dagar gammal. Men det är så det ska va". Vi- Jaha? Va knäppt.
Sedan pratar vi om lite annat och klappar en kelig katt som klättrar på benen. Inte så skönt då man har shorts på sig.  Efter det gick vi hem till stugan, lite mer lugna och med lite mer kunskap om kossor i bagaget.Vi spikade även ihop en fågelholk av lite spillbitar som Patrik fick äran att klättra upp och sätta fast. Den sitter perfekt så man ser den från köksbordet då man tittar ut. Nu får vi bara hoppas att någon vill flytta in. 

Vi lyckade även pricka in att vara här den helg som det var kosläpp. En trevlig tillställning som lockar många besökare. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar