lördag 3 juni 2017

Pingst helg

Drog till stugan på fredag kväll. Kom fram och det var en riktigt trevlig sommarkväll. Sköt lite luftgevär och grillade ribs. Jag lyckades få in en 10:a på andra skottet. Patrik fick kämpa lite längre för att få till en. Helt okej. 


Lördag så väntade en tippen vända, köpa mer fasad, måla och spika upp. Men tji fick vi då vi kom till tippen med full släpvagn med skräp. Där var det stängt. Jodå, Pingst är en röd helg. Tack och lov så hade Bolist öppet. Vi drog in där med fullt släp och köpte nya fasad brädor. Pratade med en av grabbarna som jobbar där om att vi var inte dom enda som kommit hit med fulla vagnar idag. Så det kändes rätt okej, fast ändå märkligt. Han vill inte ha våra gamla brädor iaf. Helt normal klädsel då man är i stugan. Snyggare än så här blir man inte. Grundmålar foder med färg från Clas.


Jag började måla och Patrik började montera in dom nya fönsterna. Så fint det blir. Fönsterna är två glas fönster från Elitfönster och verkligen jätte fina. Vi vill att dom  nya fönsterna ska vara så likt dom gamla som möjligt och jag tycker vi lyckats bra med det. Kommer bli superfint. Ett lyft att få fönster som är hela och med ett betydligt bättre UV-värde än dom gamla.
Dom gamla ska vi göra ett fint vitrinskåp av att ha inne. 


Annars så gick det segt med bygget. Jag kapade och spikade på locken medans Patrik fortsatte med fönster och foder. Jag vet inte hur många gånger jag fick kapa och kapa för att få till exakt längd på brädan. Men till slut så fick vi på alla lock, vi har några kvar att spika dit. Men väggen är i princip klar och det känns väldigt skönt. nästa vägg, framsidan, är det inga vinkar att kapa, utan bara raka brädor. känns som om det kommer gå fortare, plus att alla är lika långa. Lyckades inte få den färdiga väggen på bild. Det får bli i nästa inlägg. Ska bli skönt att det snart är semester så vi få lite längre tid att vara i stugan. Det är stressigt att hinna med allt under en helg och om det jäklas så går tiden väldigt fort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar